Archive Pages Design$type=blogging

DMOZ kaydı nasıl yapılır?

DMOZ için internetin kütüphanesi ya da internet arşivi dersek yanılmış olmayız. DMOZ oldukça büyük bir web dizinidir. dmoz dizini web sayfalarının konularına göre ve genelden özele doğru sıralı bir şekilde arşivlerini içerir.

seo

DMOZ nedir, DMOZ'a sitemi nasıl önerebilirim?

dmoz için internetin kütüphanesi ya da internet arşivi dersek yanılmış olmayız. dmoz oldukça büyük bir web dizinidir. dmoz dizini web sayfalarının konularına göre ve genelden özele doğru sıralı bir şekilde arşivlerini içerir. bu arşiv tabii ki kendi kendine oluşmuyor, dmoz'un işleyişi şu şekilde gerçekleşiyor; bir site sahibiyseniz ve siteniz belirli bir konuda içerik üretiyor ya da barındırıyorsa dmoz'a sitenizi öneriyorsunuz, dmoz editörleri sitenizi uygun bulurlarsa geçerli kategori altına sitenizi kayıt ediyorlar ve sitenizin dmoz kaydı gerçekleşmiş oluyor. kesinlikle dmoz'u küçümseyip baştan savma bir kayıt yapmamalısınız çünkü dmoz oldukça seçicidir. dmoz'a site önermeden önce dikkat etmeniz gereken bir kaç maddeyi şöyle sıralayabiliriz:

  • içerik olarak aynı fakat alan adında farklılık gösteren siteleri önermemelisiniz. (örneğin bloguma tahacetiner.blogspot.com.tr adresinden de tahacetiner.com adresinden de ulaşılabildiğini varsayalım. dmoz'a her iki adresi de önermemeliyiz, dmoz bunu fark edebilir ve sitelerimizden biri dizine kayıt edilmişse de silebilir.)
  • dmoz illegal siteleri dizinine kabul etmez bu nedenle legal bir siteniz yoksa sitenizi dmoz'a önermek zaman kaybı olacaktır.
  • dmoz dizini konu bakımından oldukça geniştir, kategori belirlerken sitenizi en alakalı kategoriye önerdiğinizden emin olun.
sitemizi dmoz dizinine önerdik ve sitemiz dizine kayıt edildi, peki ama bu durumun seo ile ne ilgisi var ve ne işe yarayacak? hemen açıklayayım eğer siteniz dmoz'a kayıt edildiyse dmoz sitenizin verilerini AOL Search, Google ve Yahoo Search gibi bir çok arama motoruyla paylaşır. yani sitenizin indexlenmesi ve arama motorları tarafından bilinirliği bir hayli artar. ayrıca sitenize dmoz üzerinden de ziyaretçi çekebilirsiniz. unutmayın dmoz dizinine kaydınız kabul edilirse aynı zamanda en büyüğünden en küçüğüne bir çok arama motoruna da kayıt yaptırmış olacaksınız.

Yorumlar

Ad

AdSense Blogger CSS Nedir Paylasabildiklerim PHP SEO Teknoloji TeorikBilgiler Webmaster WordPress
false
ltr
item
Taha Çetiner: DMOZ kaydı nasıl yapılır?
DMOZ kaydı nasıl yapılır?
DMOZ için internetin kütüphanesi ya da internet arşivi dersek yanılmış olmayız. DMOZ oldukça büyük bir web dizinidir. dmoz dizini web sayfalarının konularına göre ve genelden özele doğru sıralı bir şekilde arşivlerini içerir.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFNAzUjWIV_rjAm0yQU6FOMNs-kwdK8lfWW_Fu5RmYaNiVyPomDTORYiGV5TT-8rXJ0V9GM1EI3RJHLyOFnoBbOdlFJa8kWRwz-7una6jFOk6KQnFfek_ceEc8fvtN9GX1X2DTHcxkmco/s1600/dmoz-kaydi-nasil-yapilir.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFNAzUjWIV_rjAm0yQU6FOMNs-kwdK8lfWW_Fu5RmYaNiVyPomDTORYiGV5TT-8rXJ0V9GM1EI3RJHLyOFnoBbOdlFJa8kWRwz-7una6jFOk6KQnFfek_ceEc8fvtN9GX1X2DTHcxkmco/s72-c/dmoz-kaydi-nasil-yapilir.jpg
Taha Çetiner
https://tahacetiner.blogspot.com/2017/02/dmoz-kaydi-nasil-yapilir.html
https://tahacetiner.blogspot.com/
https://tahacetiner.blogspot.com/
https://tahacetiner.blogspot.com/2017/02/dmoz-kaydi-nasil-yapilir.html
true
146515384480327288
UTF-8
Herhangi bir içerik bulunamadı Tümünü göster Devamını Gör Cevapla Iptal Sil Yazar: Anasayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Görüntüle Önerilenler Etiket Arşiv Ara Aradığınız kelime ile ilgili hiçbir içerik bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzrts Salı Çarş Perş Cuma Cmrts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık şimdi 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce bir kaç hafta önce