Archive Pages Design$type=blogging

Strato.com ile 1$'a Alan Adı ve Blogger Sahibi Olmak

Strato.com aracılığı ile .com uzantılı alan adını yalnızca 0.96$'a alabilirsiniz!

blog, strato, com domain

Strato.com

Strato markası 1997 yılında Berlin'de kurulmuş, hosting ve domain hizmetleri sağlayan önemli bir firmadır. Strato, uygun kampanyaları ile ülkemizde de lansmanını yapmakta. Bu bağlamda 10$ civarında bir fiyata edinebileceğiniz .com uzantılı alan adını Strato.com adresinden yıllık 0.96$'a almanız mümkün. Tabii bu kampanya daha ne kadar devam eder bilinmez ama bu fırsatı kaçırmamanızı ve hemen bir alan adı sahibi olmanızı öneririm. Bir domain edinmeye karar verdiyseniz buraya tıklayarak .com uzantılı alan adınızı bir dolardan daha az bir ücret ödeyerek alabilirsiniz. Yazımın devamında Strato.com adresinden aldığınız alan adını Google bünyesindeki bir Blogger'a nasıl atayacağınızı anlatacağım. Daha açık söylemek gerekirse; "alanadı.blogspot.com.tr" şeklindeki blog adresinize "www.alanadı.com" şeklinde sıradan bir internet sitesi gibi bir adres ile erişilmesini sağlayacağız. Kısacası alan adımızdan sonra gelen .blogspot.com.tr kısmını .com şekline indirgeyeceğiz.

Blogger'a Üçüncü Taraf Alan Adı Atamak (Strato.com için)

Başlamadan önce tekrar belirtmek isterim ki bu anlatım Strato.com üzerinden alınan domainler için geçerlidir. Uyarımı yaptıktan sonra Strato.com üzerinden bir alan adı aldığınızı varsayıyor ve devam ediyorum. Diğer firmaların alan adı yönetim penceresinde name server düzenlemek için alanlar bulunuyor ancak Strato panellerinde DNS sekmesi altında NS tanımlayabileceğimiz bir yer bulunmamakta. Bu sebepten "TXT Kaydı" ile alan adımızı Google üzerinde doğrulayarak sonrasında "A Kaydı" yapıp alan adımızı Blogger sayfamıza yönlendireceğiz. Bu işlemleri ekran görüntüleri ekleyerek sırası ile açıklayacağım.
1. Adım: Sahip olduğunuz blog'a buradan giriş yapın ve daha sonra "Ayarlar >>> Temel" sekmesine tıklayın. Açılan sayfada "Yayıncılık" bölümünde fotoğrafta işaretlenen yere tıklayın.
2. Adım: Bir önceki fotoğrafta işaretlenen yere tıkladığınızda ekranınız aşağıdaki gibi bir hal alacaktır. Burada "www.alanadı.com" betiği ile temsil edilen yere kendi alan adınızı yazın. Unutmamanız gereken nokta alan adınızın başında mutlaka "www" betiği bulunmalıdır. Alan adınızı girmenizin ardından fotoğrafta işaretlenen "... TXT kaydı ile buradan bu alanın sahibi olduğunuzu doğrulayabilirsiniz." kısmındaki buradan linkine tıklayın.
3. Adım: Bir önceki fotoğrafta işaretlenen yere tıkladığınızda Blogger sizi Google Doğrulama Sayfası'na yönlendirecek. Bu sayfada alan adı sağlayıcısını fotoğrafta gösterildiği gibi "Diğer" olarak seçmelisiniz. Google alan adını doğrulamanız için size "google-site-verification=..." benzeri bir doğrulama kodu verecek. Bu doğrulama kodu ile Strato paneline girip alan adımız için TXT Kaydı oluşturarak alan adının bize ait olduğunu doğrulayacağız.
4. Adım: Strato.com adresinden kullanıcı paneline giriş yaptıktan sonra aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi bir ekran gelecek ve bu ekrandan "Alan adı yönetimi" kutucuğuna tıklayın.
5. Adım: Bir önceki fotoğrafta işaretlenen "Alan adı yönetimi" kutucuğuna tıkladığınızda sahip olduğunuz alan adları listelenecek. Blogunuza atayacağınız alan adının sağındaki "yönet" linkine tıklayın.
6. Adım: Bir önceki fotoğrafta işaretlenen "yönet" linkine tıkladığınızda ekranınız aşağıdaki gibi bir hal alacaktır. Bu sayfada "DNS ayarları" sekmesi altında fotoğrafta işaretlenen "TXT kaydı" için fotoğrafta gösterildiği gibi sağdaki "yönet" linkine tıklayın.
7. Adım: "yönet" linkine tıkladığınızda ekranınız aşağıdaki gibi bir hal alacaktır. Google Doğrulama Sayfası üzerinden "google-site-verification=..." benzeri doğrulama kodunu kopyalayarak fotoğrafta işaretlenen kutucuğa yapıştırın ve ardından "Ayarları uygula" butonuna tıklayın. Bu işlemin ardı sıra Google Doğrulama Sayfası üzerindeki "Doğrula" butonuna tıklayın. Google, doğrulama sayfasından sizi tekrar Blogger sayfasına yönlendirecektir. Buraya kadar olan işlemleri sırasıyla ve doğru bir biçimde gerçekleştirdiyseniz Google alan adının size ait olduğunu doğrulayacaktır. Şimdi son olarak alan adınızı Blogger IP adreslerine yönlendirmelisiniz. Bunun için "A kaydı" oluşturmanız gerekmekte.
8. Adım: Strato panelinize geri dönüp alan adınızın sağındaki "yönet" linkine tıklayın. (5. adımda gösterilen fotoğraftaki gibi.) Açılan sayfada "DNS ayarları" sekmesinden "A kaydı" için "yönet" linkine tıklayın. Sayfanız aşağıdaki gibi bir hal alacaktır. Google, Blogger için A kaydı oluşturmak üzere normalde 4 IP adresi veriyor ancak biz tek bir A kaydı oluşturacağız ve bu kayıt oluşturulurken 216.239.32.21 IP adresini kullanacağız. Bu IP adreslerini Google belli zaman aralıklarıyla değiştirebilir, ancak güncel olan IP adresi şuanda budur. Son olarak IP adresini fotoğrafta gösterildiği gibi gerekli alana yazıp "Ayarları uygula" butonuna tıkladığınızda alan adınızı blog adresinize atamış olursunuz.

Yorumlar

Blogger: 2
Loading...
Ad

AdSense Blogger CSS Nedir Paylasabildiklerim PHP SEO Teknoloji TeorikBilgiler Webmaster WordPress
false
ltr
item
Taha Çetiner: Strato.com ile 1$'a Alan Adı ve Blogger Sahibi Olmak
Strato.com ile 1$'a Alan Adı ve Blogger Sahibi Olmak
Strato.com aracılığı ile .com uzantılı alan adını yalnızca 0.96$'a alabilirsiniz!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIw75UtoiOdgfOgWfacJLa5EPk1-_lknRA14qNfA6Ek0M1ZPSxtUrCKxIXKm3AwiTG8fPyL3QVGN6e3BkSFwJ32blkRq6j_stnla35fBGs4GG1i91vV-Ls2jUKLaM2khsoKqlldE-Ydoc/s1600/Strato.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIw75UtoiOdgfOgWfacJLa5EPk1-_lknRA14qNfA6Ek0M1ZPSxtUrCKxIXKm3AwiTG8fPyL3QVGN6e3BkSFwJ32blkRq6j_stnla35fBGs4GG1i91vV-Ls2jUKLaM2khsoKqlldE-Ydoc/s72-c/Strato.jpg
Taha Çetiner
https://tahacetiner.blogspot.com/2016/12/strato-com-ile-1dolara-domain-ve-blogger.html
https://tahacetiner.blogspot.com/
https://tahacetiner.blogspot.com/
https://tahacetiner.blogspot.com/2016/12/strato-com-ile-1dolara-domain-ve-blogger.html
true
146515384480327288
UTF-8
Herhangi bir içerik bulunamadı Tümünü göster Devamını Gör Cevapla Iptal Sil Yazar: Anasayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Görüntüle Önerilenler Etiket Arşiv Ara Aradığınız kelime ile ilgili hiçbir içerik bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzrts Salı Çarş Perş Cuma Cmrts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık şimdi 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce bir kaç hafta önce